Składniki na Spód:
- opakowanie ciastek owsianych (ok. 150 g)
- opakowanie ciastek sezamowych (ok. 150 g)
- masło 100 gram (rozpuszczone)
1. Wszystko wymieszać razem i rozdrobnić w blenderze.
2. Wylać na okrągłą blachę. Ugnieść. Zostawić do ostygnięcia w lodówce.
Składniki na Masę:
- 400 g jogurtu greckiego
- 400 ml śmietanki 30%
- 250 g serka mascarpone
- ½ kg serka waniliowego do sernika
- cukier wanilinowy
- cukier puder
- żelatyna fix deserowa
- opakowanie galaretki
- opakowanie galaretki
1. Jogurt, śmietankę, serek mascarpone i waniliowy oraz cukry ubić.
2. Dodać żelatynę i wymieszać.
3. Masę wylać na spód ciasteczkowy, na
wierzch ułożyć malinki/jeżynki.
4. Całość polać rozrobioną według instrukcji na opakowaniu galaretką i pozostawić w lodówce
na około 30 min. Gotowe :)
Wyśmienicie! ;-)
OdpowiedzUsuńmniam :)
OdpowiedzUsuń