czwartek, 11 maja 2017

Jogurtowiec na ciasteczkowym spodzie




Składniki na Spód:

- opakowanie ciastek owsianych (ok. 150 g)
- opakowanie ciastek sezamowych (ok. 150 g)
- masło 100 gram (rozpuszczone)

1. Wszystko wymieszać razem i rozdrobnić w blenderze. 
2. Wylać na okrągłą blachę. Ugnieść. Zostawić do ostygnięcia w lodówce.

Składniki na Masę:

- 400 g jogurtu greckiego
- 400 ml śmietanki 30%
- 250 g serka mascarpone
- ½ kg serka waniliowego do sernika
- cukier wanilinowy
- cukier puder
- żelatyna fix deserowa
- opakowanie galaretki

1. Jogurt, śmietankę, serek mascarpone i waniliowy oraz cukry ubić.
2. Dodać żelatynę i wymieszać. 
3. Masę wylać na spód ciasteczkowy, na wierzch ułożyć malinki/jeżynki.
4. Całość polać rozrobioną według instrukcji na opakowaniu galaretką i pozostawić w lodówce na około 30 min. Gotowe :)


2 komentarze:

O Ance Szamance

Moje zdjęcie
Kocham jeść, kocham gotować, kocham próbować. Jedyną rzeczą z którą moje podniebienie ma problem to ugotowane jajka. W stosunku do słodkiej herbaty jestem jak narkoman - nigdy dość! Uwielbiam pichcić przy Mozarcie.
zBLOGowani.pl
blogi kulinarne