Składniki:
- 6 placków do tortilli
- duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- pół kilo mięsa mielonego (najlepiej wołowego, ale wieprzowe też będzie ok)
- 200 g czerwonej fasoli
- 200 g kukurydzy
- 400 g pomidorów z puszki
- pół szklanki passaty
- po pół łyżeczki słodkiej i ostrej papryki oraz kminu rzymskiego
- szczypta soli i pieprzu
- sałata
- oliwa
1. Na oliwe zeszklić posiekaną cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
2. Dodać mięso mielone.
3. Kiedy mięso będzie już wysmażone, doprawić.
4. Dodać pomidory z puszki i passatę, dusić przez 3 minuty, po czym dodać kukurydzę i fasolę.
5. Dusić około 10 minut.
6. Farsz nakładać na środek placka, dołożyć trochę sałaty, po czym zawinąć z każdej strony. Najlepiej zgrillować przez chwilę z obu stron na elektrycznym grillu, ale można też zrobić to na patelni. Smacznego!
Ale pysznie wygląda) )
OdpowiedzUsuń