sobota, 25 października 2014

Polędwiczki wieprzowe QAFP w sosie śmietanowym



Składniki:
- 200g tłustego wędzonego boczku
- 1,5 posiekanej cebula
- dwa ząbki czosnku
- pół kilo polędwiczek wieprzowych z certyfikatem QAFP
- sól, pieprz
- garść świeżego koperku
- 200 ml śmietany 30%
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- sok z 1 cytryny

Pokrojony w kostkę boczek usmaż na lekko naoliwionej patelni. Dodaj posiekaną cebulkę i czosnek, zeszklij. Polędwiczki QAFP posyp z obu stron solą i pieprzem, wysmaż na oddzielnej patelni po minucie z obu stron. Dodaj do boczku i cebulki, do całości wlej śmietanę wymieszaną z papryką, sokiem z cytryny i posiekanym koperkiem. Duś do miękkości, podawaj z zapieczonymi ziemniaczkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

O Ance Szamance

Moje zdjęcie
Kocham jeść, kocham gotować, kocham próbować. Jedyną rzeczą z którą moje podniebienie ma problem to ugotowane jajka. W stosunku do słodkiej herbaty jestem jak narkoman - nigdy dość! Uwielbiam pichcić przy Mozarcie.
zBLOGowani.pl
blogi kulinarne