Składniki:
- 200g tłustego wędzonego boczku
- 1,5 posiekanej cebula
- dwa ząbki czosnku
- pół kilo polędwiczek wieprzowych z certyfikatem QAFP
- sól, pieprz
- garść świeżego koperku
- 200 ml śmietany 30%
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- sok z 1 cytryny
Pokrojony w kostkę boczek usmaż na lekko naoliwionej patelni. Dodaj posiekaną cebulkę i czosnek, zeszklij. Polędwiczki QAFP posyp z obu stron solą i pieprzem, wysmaż na oddzielnej patelni po minucie z obu stron. Dodaj do boczku i cebulki, do całości wlej śmietanę wymieszaną z papryką, sokiem z cytryny i posiekanym koperkiem. Duś do miękkości, podawaj z zapieczonymi ziemniaczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz