piątek, 30 czerwca 2017

Arbuzada czyli Lemoniada arbuzowa



Od kiedy na zewnątrz codziennie trwa upał- aż chce się w siebie wlewać wodę litrami. Ja proponuję zrobić lemoniadę arbuzową, która jest nie tylko idealną formą ochłodzenia, ale także po prostu pysznym napojem! Wcale nie słodka, idealnie zaspokaja pragnienie. Bardzo łatwa w przygotowaniu! Po prostu idealna na upalne dni :)




Składniki:

- ćwierć arbuza
- pół szklanki zimnej wody
- pół szklanki kostek lodu
- wyciśnięty sok z całej cytryny
- kilka liści mięty

1. Arbuza obrać ze skóry, wydłubać pestki.
2. Miąższ wrzucić do blendera razem z resztą składników. Zmiksować.
3. Podawać schłodzone. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

O Ance Szamance

Moje zdjęcie
Kocham jeść, kocham gotować, kocham próbować. Jedyną rzeczą z którą moje podniebienie ma problem to ugotowane jajka. W stosunku do słodkiej herbaty jestem jak narkoman - nigdy dość! Uwielbiam pichcić przy Mozarcie.
zBLOGowani.pl
blogi kulinarne