piątek, 1 września 2017
Babeczki z masłem orzechowym
Składniki:
- 150 g masła
- 3 jajka
- 160 ml mleka
- 300 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g cukru
- 200 g serka mascarpone
- 50 g cukru pudru
- masło orzechowe
- orzechy
1. Nagrzać piekarnik na 190 stopni. Masło roztopić, ostudzić, dodać do niego jajka i mleko – roztrzepać.
2. Dodać sól, cukier, proszek do pieczenia, wymieszać.
3. Dodać mąkę i 4 łyżeczki masła orzechowego - mieszać aż składniki się połączą.
4. Ciasto wyłożyć do foremek i wstawić do piekarnika na pół godziny.
5. Krem zrobić z 200 g serka mascarpone połączonego z 50 g cukru pudru, 3 łyżkami masła orzechowego. Nałożyć na wierzch babeczek i posypać orzechami - gotowe!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
O Ance Szamance

- ona
- Kocham jeść, kocham gotować, kocham próbować. Jedyną rzeczą z którą moje podniebienie ma problem to ugotowane jajka. W stosunku do słodkiej herbaty jestem jak narkoman - nigdy dość! Uwielbiam pichcić przy Mozarcie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz